הכשרת כלים ששימשו לחלב עכו"ם

שלום רב

בטעות הכניסו חלב עכום למטבח והכינו תבשיל בסירים ומחבת כמובן שהאוכל החם נגע גם בצלחות חרסינה שהספיקו להתערבב עם שאר הצלחות

האם צריך להכשיר את הכלים?
האם יש דרך להכשיר צלחות חרסינה במקרה זה בשונה מאיסור רגיל?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שמדובר בחלב מפוקח על ידי הרשויות, ואם כן, כיון שלא ניתן להגעיל צלחת חרסינה ניתן לסמוך ולהשתמש בכלי זה ללא הגעלה לאחר 24 שעות שעמד ללא שימוש.

מקורות:

במקרה כזה ניתן לסמוך על הוראתו של הגר”מ פיינשטיין, שבחלב הבא מרפתות מאושרות כמו תנובה אצלנו אין איסור מעיקר הדין בחלב עכו”ם, כיון שהמלכות מקפידה שלא יערבו בחלב פרה חלב הבא מבהמה טמאה, ואף שלא התיר מחמת סברא זו אלא מדוחק גדול למי שאי אפשר לו ללא חלב ואינו יכול להשיג חלב ישראל והוא נזקק לכך לבריאותו, כאן שמדובר בליעות בלבד ובאינו בן יומו ולא ניתן להכשיר באופן אחר, אפשר לסמוך על סברא זו. המחמיר להגעיל את הצלחות שלוש פעמים לחוש לדעת הסוברים שגם בצלחות חרסינה זה מועיל, תבוא עליו הברכה.