דבר שטיבולו במשקה

בס"ד.
שלום רב,
האם משקה שלא ראוי לשתייה כגון מי ים ששרוי על גבי פרי בשיעור טופח על מנת להטפיח לא צריך לטול ידיים לטיבולו במשקה משום שאינו ראוי לשתיית בהמה?.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי על חילוק כזה. מים הם משקה גם אם אינם ראויים לשתיה. לעצם הדין ראה משנה ברורה סי' קנח ס"ק כ שרבים הקלו שלא ליטול ידים לדבר שטיבולו משקה, ואף שיש לחוש לדעת כל אותם שמחמירים, יש לזכור שבמקרה שזה קשה וכו', המיקל יש לו על מי לסמוך.