כביסה בחדר שיש בו שירותים

בסד
שבוע מבורך
אדם שרוחץ פניו, ידיו שיניו ומכבס (ידנית) בחדר האמבטיה שבו קיימת אסלה מטמא את הבגדים שמכבס? מטמא פניו ואיברי גופו ?
כשמתרחץ בחמין ביום שישי לכבוד השבת בחדר זה האם נחשב לו שיצא נקי? האם יצא ידיי חובת הרחצה ?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

חבל לשאול כל שאלה פעמים רבות. השבנו כבר בעבר שאין בכך כל חשש, הטומאה השורה שם היא רק לגבי אוכל שנכנס לשם ולא לגבי בגדים. הרחיצה מצוינת רק צריך אחר כך נטילת ידים לפני שאומרים דבר שבקדושה. מחמת הנגיעה במקומות המכוסים, וכדי להחמיר כדעת הסוברים שגם בכניסה ללא עשיית צרכים נוטלים ידים, אף שרבים מקילים בכך כמבואר באור לציון ח"א סי' א.

בהצלחה