פתיחת בקבוקים בשבת לצורך אדם המחמיר בכך

בסד
שלום רב
האם בשבת קודש ניתן לבקש מיהודי לעשות מלאכה מותרת בשבת אך האדם עבורו נעשית המלאכה מחמיר שלא לעשותה ?

תשובה:

שלום רב

אם אכן מדובר בדבר המותר אלא שאדם אחר מחמיר בכך כדעת פוסקים שאוסרים, כמו פתיחת בקבוקי פלסטיק שכידוע נחלקו בכך הדעות, אין כל בעיה שיהודי אחר המיקל בענין זה יעשה זאת בשבילך כיון שיש לו על מי לסמוך, ולענין איסור מעשה שבת אין חשש כיון שחכמים כלל לא קנסו ליהנות ממעשה שבת כאשר יש מהפוסקים מי שמתיר מעשה זה, כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' שיח בשם פרי מגדים.