קניה של ירקות ומוצרים סגורים מחנות של גוי הפתוחה בשבת

האם מותר לקנות ירקות ומוצרים סגורים כשרים מחנות של גוי שפתוחה בשבת?

תשובה:

שלום רב,

כן. מוצרים סוגרים ודאי שאפשר, כמובן כשיש עליהם כשרות מוסמכת. לגבי ירקות, אני לא יודע על מה את מדברת, אם את מדברת בארץ, אני לא מאמין שיכול להיות כשרות על חנות שפתוחה בשבת – גם אין למשגיח אפשרות להשגיח בשבת. ואם את מדברת בחו"ל זו שאלה אחרת. וברור שיש ירקות שאין בהן כל חשש, ומותר לרכוש אותם בחנות של גוי.