מכונת קפה שיש בה חלב עכו"ם

שלום וברכה !

מה הדין בבקשה, בנוגע למכונות ציבוריות לקניית כוס קפה בתחנות דלק באוטוסטרדה בצרפת ?

שמים מטבע במכונה, ומקבלים כוס קפה, אבל באותה מכונה אפשר לקבל גם קפה עם חלב עכו״ם
האם יש איסור לקחת קפה בלבד, מחשש פליטה של החלב עכו״ם ?

או שמא אפשר לסמוך על היתרים כגון זה של הרב משה פיינשטיין זצ״ל באמריקא
שהקיל בחלב שאינו שמור מטעם שהוא נחשב כשמור, כי המייצר מפחד לערב חלב טמא מבלי להודיע,ועלול לקבל קנס אם יטעה אנשים.
ויש חושבים שרעיון היתר זה שייך גם בצרפת.

או היתר אחר, שמסתמא שמים שם רק אבקת חלב, שכמה פוסקים בדורות אחרונים, רצו להקל בזה. ומסתמא שבמכונות אלו זהו החלב שמשתמשים בו.

אז השאלה היא, למי שלא סומך על קולות אלה, האם יוכל לשתות קפה מהמכונה (בפרט בנסיעות ארוכות) ?

או שבגלל שטעם כעיקר, אין הבדל, וממילא נאסר..

תודה מראש על תשובתכם המהירה
כי מדובר בענין מעשי לגבי מכונה חדשה ששמו במפעל העבודה של השואל
כל טוב !
תשובה:

שלום רב

אם אינני טועה בכל מכונות הקפה צינור החלב הוא נפרד, כאשר אתה קונה משקה ללא חלב המים לא עוברים באותו צינור בו בדרך כלל עובר החלב וממילא אין מקום לחשש. מעבר לכך, נראה שהואיל ומדובר בכמות מועטה מאוד הנשארת בצינור ובודאי בטלה בשישים, יש ודאי לסמוך על קולתו של הגר"מ פיינשטיין ולהשתמש ללא חשש. יש לשים לב לרכוש רק קפה שאינו צריך הכשר, אבל תמציות אחרות עלולות להיות בעייתיות.

בהצלחה רבה