ייעוץ בפלונטר של שדכנות

שלום וברכה, בתי נמצאת כבר 4 שנים בשידוכים. בדכ עבדתי עם שדכנית שבמהלך הזמן התחברנו. השדכנית גם מבררת ומוסרת מידע על הצעות שונות שעולןת במהלך הזמן. נתתי לשדכנית עד כה 1800 שח לתגמל אותה עבור עזרתה. לפני שנה חבר של הבחור שנשוי לחברתה הטובה של בתי העלה שם ועד כה סרבנו להפגיש. לפני כחודש פניתי לשדכנית ומסרתי את השם שהעלה הבחור . נאמר לשדכנית שרק המשפיע של הבחור מתעסק ים השידוך. א. השדכנית לא המליצה על השידוך. ב. השדכנית יצרה קשר עם המשפיע של הבחור מסרה פרטים של בתי. ג. הבחור ראה שברשימת הברורים נמצא שמו של חברו הטוב (שלמעשה הציע את השידוך והמליץ על הבחור במהלך שנה) ואז החבר אמר לבחור שכדאי לו להפגש עם בתי. ד. בתי והבחור יפגשו. ד. בתי לא מעוניינת שהשדכנית תפגיש בינהם, טוענת שעל פי נסיון העבר שהשדכנית מדברת מעבר למה שצריך , בתי מאד פוחדת שהשדכנית תקלקל.. ה. בתי מעוניינת שהחברים יפגישו. וכאן השאלה: השדכנית בטוחה שהיא תפגיש אני מתבישת לומר לה שבתי לא רוצה שתפגיש. ב. בתי מעוניינת שהחבר ואשתו יפגישו. ג. האם לתת להפגש ללא ידיעת השדכנית? ד. אם יסגר השידוך מה לעשות עם דמי השידוך. ה. אני פוחדת מהקפדות יש לי עוד בת קטנה מבתי הנוכחית. אכן השדכנית מדברת על בתי עם בחורים שנפגשה ושואלת מה לא הלך וזה מאד מפריע לבתי. אודה לתשובה

תשובה:

שלום רב

אין כל סיבה המחייבת אתכם להתעסק דוקא עם השדכנית ההיא, עשו מה שנוח לכם תוך מיזעור נזקים, ו"כשנגיע להר נעבור אותו", אם השידוך אכן יסגר תחשבו על תירוץ כל שהוא לשדכנית [הבחור ההוא כבר הציע ללא ידיעתנו וכיוצא בזה] ואין לחשוש משום קפידא. לגבי הדמי שדכנות במידה ויהיה רלוונטי תפנו שוב תוך נתינת פרטים מדוייקים מי עשה מה ומתי, והדיין שבבית מדרשנו ישיב לכם בעז"ה בחפץ לב.

חג שמח ובשורות טובות.