ארגזים מפלסטיק של תנובה

לכבוד הדיינים החשובים שלו' וברכה,
מה הדין לגבי ארגזים של תנובה שאדם קיבל מחברו ואינו יודע מהיכן יש את זה לחברו לא נראה לו שהוא קנה אותם האם צריך להחזיר את זה לתנובה הבנתי שאם חסר לבעל המכולת אזי הוא סופג תשלום על כל ארגז כזה ולפי זה כבר שולם לתנובה על הארגז הזה אינני יודע אם אכן זה כך בכל אופן לא ניתן לברר האיך זה הגיע לידיים פרטיות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם יש לך חשד שהוא גנוב, אסור לקנות. בדיעבד, אם קיבלת מתנה, מותר לך להשתמש בו ולהחזיק בו לעצמך.