שלום וברכה!
בני היקר, טיגן מאכל בשרי ליד כלים אחרים [פרווה וחלבי] שאלתי רב, ואמר לי שאם אני לא ראיתי שניתז מהמאכל הבשרי לכלים, אין מה לחשוש.
אלא שכאשר העברתי את ידי על צד של אחד הכלים הקרוב יותר למחבת, היתה עליו שמנוניות יותר מאשר בצדדים אחרים. האם במקרה זה עלי לחשוש או כל שלא ראיתי, אין מקום לחשש.
תודה רבה
תשובה:
שלום רב
נראה שאם אתה מרגיש שם שומניות יש לחוש שהוא שמן שניתז בעודו רותח וכדאי להכשיר את הכלים על ידי הגעלה.