זמן קריאת שמע שעל המיטה

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול:
אם אני הולכת לישון בעשר בלילה ומתעוררת לסליחות בחצות הליל ולאחר מכן חוזרת לישון.מתי אומרים קריאת שמע שעל המיטה?
תודה רבה ומחילה על הטירחה

תשובה:

שלום רב

אם את קמה בחצות הלילה יש לומר את הקריאת שמע לפני שאת ישנה בתחילת הלילה, שזהו הזמן הראוי לשינה. לאחר חצות אדם שאינו חוזר לישון יכול כבר לומר ברכות השחר. לגבי ברכות התורה במקרה שלך ראי כאן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד

    כבוד הרב,ואם אני נשארת ערה עד חצות הליל ולא הולכת לישון לאחר הסליחות,אז קודם קריאת שמע שעל המיטה ללא ברכת "המפיל" לאחר מכן סליחות ורק סמוך לשינה ברכת "המפיל" הבנתי נכון?

  2. אל כבוד הרב שלום והברכה האם יש שעה מסוימת שכבר אסור להגיד קריאת שמע על המיטה אני יפרט אם הלכתי לישון ב 4 לפנות בוקר האם עדין אוכל לומר קריאת שמע על המיטה או שעבר הזמן בשעה מסוימת