האם מותר לדבר בזמן קריאת שמע שעל המיטה?

שאלה:

קרה לי אתמול שאחי כבר הלך לשכב לישון בחדר, ואני ישן בסלון, קרוב לדלת של הבית, ותוך כדי כך שאני עשיתי קריאת שמע שעל המיטה, הוא שאל אותי אם הדלת נעולה. באין ברירה עניתי לו באמצע שאני עשיתי קריאת שמע שעל המיטה. מה אפשר לעשות במקרה כזה, ואיך עלי לנהוג במצב כזה.? קרה לי שגם אימי שאלה אותי אם כבר הלכתי לישון גם תוך כדי כך. ככה שמקרים כאלה קראו ויכולים לקרות. מה עושים.?

תשובה:

שלום וברכה

הפסוקים הנאמרים בקריאת שמע על המיטה הם לשמירה אבל זו לא תפילה שאסור להפסיק באמצי, מותר לדבר בין פסוק אחד למשנהו אבל לא באמצע פסוק. כמובן אחרי ברכת המפיל אין לדבר. כמו כן מי שהצתפלל ערבית לפני השקיעה ובקריאת שמע זו הוא מקיים את עיקר המצוה דאורייתא של קריאת שמע, לא יפסיק באמצע קריאת שמע כלל.