איך ישראל צריכה להתנהג עם הגויים?

שלום כבוד הרב
יש לי שאלה איך יהודי אמור להתנהג במצב הזה,אם עכשיו קצין בצה"ל קולט 5 טרוריסטים,ו5 בני ערובה שאינם יהודיים בדירה מסויימת בעזה,למדנו משהוא כזה שבן אדם שמהווה איום ליהודי מסויים יש עליו דין רודף ומותר להרוג אותו,עכשיו השאלה היא כזאת,במצב כזה האם לפי ההלכה מותר לקצין הזה לשלוח טיל ובכך לגרום למוות ודאי של כל הערבים בדירה,גם הטובים וגם הטרוריסטים?
3.איך קצין בצה"ל יהיה צריך להתנהג בדיוק באותו מצב רק שבמקום שיש 5 טרוריסטים ערביים ו5 גויים שהם חפים מפשע, תהיה בדירה 5 יהודים חס וחלילה ו5 שהידים

תשובה:

שלום רב,

לצערינו אין ברירה ואם יש צורך מותר להרוג את כולם, אם תרצה להרחיב ולהעמיק בנושא, ראה כאן בתשובה ובתגובות.