שמיטת כספים בחוב ב'רב- קו' – פרוזבול

שילמתי על חברי לאוטובוס עם כרטיס ה'רב-קו',
האם חובו יתבטל בגלל שמיטת הכספים?

תשובה:

שלום רב

כל חוב שהוא אמור להשמט בסוף שנת השמיטה, אלא שחכמים תיקנו לעשות פרוזבול, בו אנחנו מוסרים חובותינו לבית דין, ועל ידי כך ניתן לגבותם גם לאחר השמיטה, לקראת סוף חודש אלול ניתן יהיה לעשות פרוזבול גם כאן באתר.

מקורות:

על תקנה זו, טעמה גדריה ואופן קיומה, ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש לציין שהקפת החנות אינה נשמטת גם ללא פרוזבול, אא"כ הייתה זקיפה במלווה. לגבי מקרה של הלוואת נסיעה לכאורה תלוי אם הוא אמור להחזיר נסיעה בהזדמנות אחרת או לשלם בכסף את עלות הנסיעה ותלוי במחלוקת הפוסקים בטעם הקפת החנות. עיין עלון המשפט גליון 14 עמוד ג.