קללות מתוך כעס

שלום רב, לפני כמה חודשים התייעצתי איתכם בנוגע לקללות אך לצערי אני עדיין נכשלת בכך. לא מצליחה להתגבר על זה וממש מפחדת שאולי הם יתקיימו כי מדובר באנשים שקרובים אליי. בלהט הרגע והכעס אני לא חושבת על המילים שלי. כבר קיבלתי הערות שהאמירות שלי לא במקום. יש דרכים להתיר את הקללות? אני מאוד משתדלת אך נופלת בזה כל פעם מחדש וכל פעם מתחרטת עמוקות. חשבתי לתת תרומה לשם ביטול הקללות, כמו גם אמירת התרת נדרים (לבד- כי קשה לי למצוא מניין)- האם זה יעזור? אודה לכל עזרה כי אני נורא מפחדת שבסוף יקרה משהו :

תשובה:

שלום רב

התרת נדרים והתרת קללות הן שני דברים נפרדים, יש מושג של התרת קללות אותו עושה האדם שקיללו אותו, אולם אני לא כל כך הייתי חושש מקללות כאלו שנאמרו על ידי אדם מהשורה כמוני וכמוךומתוך כעס וחוסר שליטה, בלי דעת בכלל. אני יותר חושב לגבי האישיות שלך, שזו הרי עבודת חיינו, את חייבת לשים את הפוקוס על הענין הזה, לעבוד על מידת הכעס ועל פה נקי, כי זה דבר מהותי ביותר במעלתו של האדם על פני שאר היצורים עלי אדמות.

איתך בצערך, שבת שלום ובהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני מנסה לשלוח שאלה ואני לא מצליח אז כתבתי בתור תגובה אבל למעשה זה לא קשור לכאן.

    אישתי מסוכסכת אם שתי שכנים (כמובן בגלל נושא של בניה) היא אוסרת אלי גם לדבר אם אותם שכנים,
    א. יש לך זכות לאסור אלי?
    ב. היא הרבה מקללת את השכנים ואני לא יודע מה להגיב, אני מפחד שזה יזיק לה,

  2. המצב שתיארת מאוד כואב,תעשה הכל באוירה טובה לשכנע אותה שחלילה לנו מלריב עם שכנים ובכלל, וקללה הוא ודאי דבר חמור עד מאוד, צריך לזכור שהעולם הזה רק פרוזדור כדי להכנס לחיי העולם הבא נקיים וצחים. ברור שהיא אינה יכולה לאסור עליך לדבר עם השכנים, אבל תנהג הכל בזהירות ונעימות שלא להפר את שלום הבית ויחד עם זאת להרבות שלום ואחווה בנין. אולי כדאי לערב רב מקומי שיפשר ויסביר לכולם את כל הצדדים וכך אשתך תרגע יותר.

  3. שלום , חמתי קיללה אותי ביום כיפור בשעת כעס ואני בטוחה שכשההלכה המשיכה לקלל , בשל ויכוח שטותי .
    האם אני צריכה לעשות התרת קללות ?

  4. לא צריך. רק להבין שהשיח הזה ממש ממש לא מתאים ליהודים, תגיעו למצב שבו מדברים בנחת ובנעימות בבית. שנה טובה וכל הברכות.