tpar לראות את אלוקים?

שלום לרב!
מדוע אסור לראות את אלוקים?
ובכל זאת באחד העמודים בתיקוני הזוהר יצא לי לראות שמי שזוכה לראות אלוקים " וחי לעולם"
ציטוט מתיקוני זוהר "דאם זכה שיראני וחי לעולם", מי שרואה את הבורא חי לעולם? מדוע אדם זוכה לחיי נצח אם הוא רואה את הבורא?
זה באחד מהתיקונים של תיקוני הזוהר.

תשובה:

שלום רב

אין איסור כללי לראות את הקב"ה, זה פשוט דבר שלא ניתן לאנשים שכמונו… משה רבינו זכה לשוחח עם הקב"ה פנים אל פנים, ולו נתייחד הציווי "וראית את אחורי ופני לא יראו, שאף הוא כמובן לא ניתן להבנה על פי פשוטו, שהרי אין לקב"ה פנים ואחור, אלא הכל במובן הרוחני ההנהגתי, כפי שידוע לחכמי הקבלה, שיש הנהגה שנקראת פנים ויש הנהגה שנקראת אחור וכו'.

הסיבה לכך שהרואה פני שכינה יחיה לעולם, ניתן להבין, שהרי בעצם היה האדם אמור לחיות לעולם, אלא שמחמת שחטא פגם בדרגתו ונקנסה עליו מיתה, ואפשר שאדם שיזכה לגילוי שכינה גדול כל כך, יזדכך מכל עכירות החטא וישוב למעלתו של אדם הראשון לפני החטא, וממילא ישוב למצבו הטבעי של "חי לעולם".