שהות בתי מלון בחו"ל טריפה

אני אמור להתארח בבית מלון בחו"ל. ברור שהמלון טרף לגמרי. האם מותר להשתמש בקומקום אשר נמצא בחדר לאחר שאני ירתיח אותו עד ללמעלה? או שיש בו בליעות של טריפות מאנשים שהשתמשו ואי אפשר להכשירו?

שאלה נוספת: איזה דברים אפשר לאכול בבית מלון כזה? ברור שבישולים אסור אבל אולי יש מוצרים בגורים שכשרים תמיד?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה ההכשרה מתבצעת באופן שהכלי כולו טבול במי ההגעלה, לכן לא רצוי להכשיר באופן שהזכרת. בדיעבד בשעת הדחק ניתן למלא אותו עד שפתו ולהרתיח באופן שהוא גולש מכל צדדיו. וזאת מתוך הנחה שמן הסתם הרתיחו בו רק מים, וגם אם עירו ממנו למאכלים שאינם כשרים לא ברור שהוא נאסר מחמת זאת. בבית מלון כזה תוכל לאכול רק ירקות ופירות חיים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרי סתם כלים אינם בני יומם? אז למה צריך לחשוש ועוד שרוב האנשים משתמשים רק לשתיה בקומקום ובד"כ החלב שמים אחרי המים החמים ?