כשרות בחו"ל במסעדה טבעונית

שאלה:

שלום כבוד הרב.. אני תלמידת אולפנה בכיתה י׳, בקיץ האחרון טסתי לחול עם משפחתי ובמלון שאכלנו היה אוכל טבעוני מה שיצר בינינו דילמה.. האם אוכל טבעוני בחול הוא כשר? מפני שבסופו של דבר אין בו ביצים, בשר או חלב. אשמח לתשובתך בנושא…

תשובה:

שלום וברכה

חשוב מאוד לדעת, שבכל אוכל שנעשתה בו פעולה על ידי אדם יכול כבר להיות בעיות… הרי בישול גוי אסור גם אם המאכל עצמו כשר לגמרי! כמו כן, גם במאכל טבעוני יש תבלינים שיכולים להיות לא כשרים, הכלים בהם הוא נעשה עשויים להיות אסורים, ועוד אלף ואחד דברים… ומי לידינו יתקע מה נכנס שם בתבשיל… בחו"ל ניתן לקנות בלי הכשר רק דברים גולמיים שאין בהם בעיה, כמו פירות וירקות [בחו"ל בלבד, בארץ חייב כשרות], ביצים, קטניות לא מבושלות, קפה סוכר תה וכדומה.

בהצלחה וערב טוב.