מדוע לא אומרים קמא קמא בטיל ברבו נוטפין במעיין?

שלום כבוד הרה"ג.
מדוע מעיין שרבו בו הנוטפים פסול ויש לו רק דין מקווה. למה לא אומרים שטיפות הגשם התבטלו בו מדין ביטול. כי ראיתי בהלכה שאם שפך שאובים לתוכו אפילו רוב לעולם הוא כמו שהוא. מה שונה השאובים שמתבטלים מהגשם. ?

תשובה:

שלום רב

עמד על כך התפארת ישראל מקואות פרק ה משנה ה, ופירש, שכיון שכך הוא דרך הטבע שהגשם יורד על המעיין, לא אומרים קמא קמא בטיל כדי שיחשב הכל כמעיין. ראה שם בהרחבה.

בהצלחה