שאלות באמונה

שלום לכבוד הרב ובוקר טוב,
ברצוני לשאול כמה שאלות:
1. בחור מהעדה הרוסית, מותר לו להשלים מניי'ן לעשרה? ואם יש מניי'ן , מותר לו סתם לשבת בבית כנסת לחכות לחבר?
2. כתוב מעפר באנו לעפר נשוב. הרי אנחנו באים מטיפה סרוחה ולא מהאדמה. זה משהו שקשור לאדם הראשון וכל הנשמות?
3. אבא של אישתי ביום שישי מקדש עם מכנסיי'ם קצרים, האם אני צריך להגיד לו שהוא ילבש מכנס יותר ארוך והולם או שעדיף שלא מכיוון שהוא יכול להיפגע מזה?
4. למה בני אדם לא מצליחים בחיי'ם למרות האמונה והזיקה לדת?

תשובה:

שלום רב,

1. לא הבנתי את השאלה. אם הוא יהודי מדוע שלא יוכל להשלים מנין. אם הוא אינו שומר מצוות ראה בהרחבה כאן אם הוא מצטרף למנין או לא.

2. אכן, זה מתייחס לאדם הראשון שיצא מן האדמה, מקור האימרה שאתה מציין נאמר בפרשת בראשית על אדם הראשון: פרק ג' פסוק יט: "כִּי עָפָר אַתָּה וְאֶל עָפָר תָּשׁוּב".

3. אל תעיר לו, מצד ההלכה אין איסור ללבוש מכנס קצר, לכן לא כדאי להעיר.

4. גם את השאלה זו לא לגמרי הבנתי, האם כוונתך לכך שיש אנשים מסודרים כללית ויש שאינם, למרות הזיקה שלהם לאמונה ולדת. הבט ידידי, אין לזה כל קשר לאמונה ולדת. באותו הפסוק שהבאתי כאן, מופיע בראשיתו "בְּזֵעַת אַפֶּיךָ תֹּאכַל לֶחֶם עַד שׁוּבְךָ אֶל הָאֲדָמָה כִּי מִמֶּנָּה לֻקָּחְתָּ". כלומר, מאז, האופן הנורמלי לשרוד ולחיות בעולה הזה, הוא בזיעת אפיך.. כל הקלה שתקבל מבורא עולם, תשמח ותודה לו… כמובן מלבד העובדה הפשוטה שאדם חייב להודות על הרעה כשם שהוא מודה על הטובה כמבואר בסוף מסכת ברכות.