טעימת המסובים מכוס הקידוש

שלום כבוד הרב
שאלתי היא אדם שקידש על כוס יין בליל שבת
ומחמת הסועדים שהיו הניח חצי כוס יין לידו.
בסיום הקידוש ישב ולגם מהכוס שברך עליה
ושפך ממנה לתוך הכוס שהייתה לידו והגיש לבני המשפחה שהיו לידו
האם נהג לפי ההלכה ולא פגם בכוס?

תשובה:

שלום רב

כך היא ההנהגה הראויה, כאשר יש הרבה סועדים שרוצים לטעום, המקדש שותה מלוא לוגמיו, ולא מכן מוסיף יין או מערה מכוסו לכוס אחרת של יין, ובכך אדרבה, מתקן מה שפגם על ידי שתייתו, ומגיש לפניהם לטעום מיין הקידוש.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רעא סעי' טז ומשנה ברורה שם, וראה שם, שאם יש לפניהם יין שלא טעמו ממנו, יוכלו לטעום ממנו לבד ואינם צריכים שיוסיף לשם מכוסו.