הישן עם ציצית איך מברך עליה בבוקר?

שלום כבוד הרב,

השאלה שלי היא כזאת: נניח ואני יישן בלילה עם ציצית, ואני לא מברך על טלית גדול בבוקר.
איך אני אמור לברך על הטלית קטן? אם בכלל?
כי אני רוצה לחזור ולישון עם ציצית בלילה, כמו פעם.

אשמח שהרב יסביר לי.

תשובה:

שלום רב

אכן, אף שאין מצות ציצית נוהגת בלילה [לפחות לחלק מהראשונים] נהגו רבים לישון ללא טלית קטן בלילה, אולם במשנה ברורה ובכף החיים בסי' כא הביאו בשם האר"י שהשינה עם ציצית בלילה מגינה מהחיצונים וכוחות הטומאה וסגולתה רבה, אלא שכאן יש בעיה עם הברכה. ולכן, העצה היא ללבוש בלילה ציצית אחת ובבוקר להחליפה באחרת ולברך עליה [אך גם הציצית שלובשים בלילה לא תהיה מיוחדת ללילה שאם כן היא פטורה מציצית אלא לפעמים ילבש אותה ביום, אבל כל בוקר יחליף בין הציציות. [על כך שמי שישן עם הציצית לא יכול לברך עליה בבוקר ראה משנה ברורה סי' ח ס"ק מד].