מחיר פירות אוצר בי"ד

בס"ד

בשיעור מפי ת"ח בשבת על הלכות שמיטה, דובר לגבי איסור סחר /רווח על פירות אוצר בית דין. הת"ח תיאר את הסיטואציה הבאה: "חקלאי שמגדל בננות ישולמו לו בשנת השמיטה רק עלות הגידול +הוצאות נלוות של אריזה והטענה על המשאיות להובלה בלבד.
שאל אחד הלומדים: אז איך יתכן שק"ג בננות עולה לצרכן 13 ש"ח לק"ג?
ענה הת"ח: לא לקנות . אין להסתחר על פירות אוצר בין דין זה איסור תורה.
אני אמרתי דבר כזה: המחיר בחנות אינו המחיר ששולם לחקלאי, אלא ברגע שזה הגיע לחנות , הבעלים צריך לגלם על המחיר ששולם : ארנונה, חשמל, שכירות של החנות +שכר לעובד במחלקה. ככה זה מגיע ל13 ש"ח לק"ג בננות. הת"ח ענה: צריך עיון.
מה הדין בפועל ? והאם התשובה שלי מתקבלת על הדעת ומי שרוצה שיקנה את הבננות ?

תשובה:

שלום רב

אין ספק שהתשובה שלך נכונה, האם אחר כל ההוצאות המחיר מגיע ל13 ש"ח או לא זה אינני יודע, לדעתי יש לדווח למשגיח הכשרות על המחיר ולברר אצלו אם הדברים נעשים בתיאום איתם.

בהצלחה