הבדיל על הכוס ולא שתה מלוא לוגמיו

שלום רב,
אדם שעשה הבדלה במוצאי-שבת, אך לא שתה מספיק מהיין(לא כדי רביעית)בטענה שהיין מקולקל/חמוץ,האם יצא חובה, או שעליו לחזור לעשות הבדלה בשנית?

תשובה:

שלום רב

אדם שהבדיל ולא שתה מלוא לוגמיו [רוב רביעית, לא רביעית שלמה, מדובר ב45 סמ"ק בסך הכל לדעת הגר"ח נאה], חייב לחזור ולשתות, אולם בכל מקרה הוא יצא ידי חובת הבדלה ואין צריך לשעות הבדלה שנית.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רצו ס"ק ט, ושו"ע הרב סי' קצ סעי' ד בסופו, ושו"ת רבבות אפרים ח"א סי' רעא, אולם לכתחילה עדיף שישמע הבדלה מאדם אחר שטרם הבדיל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא צריך לשתות רביעית אלא מלוא לוגמיו, ובשיעור ר' חיים נאה מדובר בס"ה ב45 מ"ל. אגב, בשעת הדחק אפשר שאדם אחר ישתה מלוא לוגמיו.