מאכלי פרווה שהתבשלו בכלים בשריים

בליל שבועות נאכל מאכלים פרווה. שהתבשלו בכלים בשריים. ולאחר מכן נאכל מאכלי חלב. האם זה מותר ? או האם מותר לאכול ביחד עם מאכלי הפרווה הנ"ל גם מוצרי חלב ?

תשובה:

שלום רב

לגבי לאכול באותה ארוחה מוצרי חלב אין כל חשש, לגבי האכילה יחד זה תלוי, אם הכלים הבשריים היו בני יומם, כלומר ב24 שעות שקדמו לבישול הפרווה התבשל בהם בשרי, למנהג הספרדים אסור להכין לכתחילה על מנת לאכול יחד עם חלב אולם בדיעבד מותר לאוכלם יחד, ולמנהג בני אשכנז הדבר אסור אפילו בדיעבד. אולם אם הם אינם בני יומם, למנהג בני ספרד מותר אף לכתחילה כך להכין, ולמנהג בני אשכנז לא מכינים אך בדיעבד מותר לאכול יחד.