וועד בית ליחידת דיור עם כניסה נפרדת

שכן בבנין משותף שבנה יח"ד והכניסה אליה היא מחוץ לבנין (כניסה פרטית) ואין דיירי היח"ד משתמשים 'כלל' ברכוש המשותף ובחדר המדרגות האם הם צריכים לשלם ועד בית.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שמדובר בתוספת שלא הייתה קיימת בקניית הדירה מהקבלן וללא שום שימוש ברכוש המשותף, אין חובה לשלם 'ועד בית'.

מקורות:

הטענה לחייב בהוספת יחידת דיור היא רק אם גורמים להוצאות נוספות. לעניין דירה מהקבלן שמנותקת לגמרי עיין כאן.