הכשרת מחבת טפלון

כף פלסטיק והוכנסה לכלי ראשון בשרי באופן קבוע, ובהיותה בת יומא הוכנסה למחבת חלבית בת יומא שטוגן בה חביתה פרווה עם שמן. מה דין המחבת (עם ציפוי טפלון) ? האם במקרה זה ניתן להכשיר את המחבת.

תשובה:

שלום רב

הואיל ומן הסתם לא היה בחביתה פי שישים כנגד חלק הכף שהוכנס לתוכה, יש כאן בהחלט בעיה, ואם אתם משתמשים במחבת הטפלון עם מעט מאוד שמן לדעת רוב הפוסקים היא זקוקה לליבון ולא ניתן להכשירה, ראה בזה בהרחבה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין הבדל. הנקודה היא אופן השימוש, אם יש לאדם מחבת טפלון והוא משתמש בה עם שמן כמו במחבת רגילה, ולא רק מורח מעט, אין בעיה להכשיר על ידי הגעלת כלים, אבל דבר שמשתמשים בו ביבש בלי נוזלים או עם מעט מאוד נוזלים דינו בליבון, וטכנית לא שייך ללבן מחבת כזו, כיון שהציפוי שלה יתקלקל הרבה לפני שהיא תוכשר, אתה רשאי כמובן לנסות, להבעיר את האש החזקה ביותר שיש לך בכיריים ולהניח את המחבת עליה כשהיא ריקה זמן ממושך עד שהיא תתחמם מאוד [לפחות 380 מעלות] וכך לעשות גם לגבי צידה הפנימי. כמובן רק לאחר שהכיריים נקיות ללא שיירים כלל, והמחבת יבשה לגמרי שלא נגיע למצב שהיא תאסר מחמת השיירים שעל הכיריים…