לכבוד הרבנים שלום רב.
ברצוני לשאול האם יש מקור לכך שאדם הלומד דבר מסויים ולאחר מכן באותו יום או לאחר זמן קצר נתקל במה שלמד אם על ידי שמיעה או בשיעור אחר זה נקרא שלימודו לשם שמים?

תשובה:

זאת אינני יודע, אבל חסידים היו רואים בזה השגחה פרטית מיוחדת וסימן טוב, שכן כאשר אתה פוגש שוב את אותו דבר זה משלים לך את ההבנה וההיקף, וממילא כאשר זכית לסיוע הזה ממרומים ניכר שכוונתך רצויה לפני הקב"ה.

בהצלחה רבה!