שלום רב !
אני חרדית שמקורבת לחסידות חב"ד ורוצה להחמיר בכשרות.
אני רציתי לדעת האם אני יכולה לקדש ולהבדיל על תירוש "כרמל" של בדץ הרב רובין אם אני רוצה להחמיר ?
ובכלל אילו כשרויות הכי טובות ומהודרות לתירוש בפרט ולשאר המוצרים ?
עד היום קידשתי והבדלתי על "תירוש כרמל" של בדץ מהדרין רובין האם להמשיך לשתות תירוש זה או לעבור למהודר יותר (במידה וקיים כזה ) ?
תודה
תשןבה:
מערכת הכשרות הזו מהודרת ביותר, ואת יכולה בהחלט להמשיך כך [ספציפית על מיץ ענבים דעת הגרי"ש אלישיב שאין לברך הגפן אלא על מיץ ענבים ללא תוספות בכלל, כמו של יקבי ירושלים, אבל דעת רוב הפוסקים שלא כדבריו, ומנהג העולם לברך על מיץ ענבים כמו שהזכרת ולקדש עליו בשבת]. אני בביתי אוכל מבד"ץ העדה החרדית, הרב לנדא, הרב רובין, שארית ישראל, והרב וסטהיים.
בהצלחה רבה!
גם תירוש כרמל בהכשר הרב רובין נעשה הכל על פי דעת הרב אלישיב בהנחיות שקיל הרב רובין מהרב זצ"ל
יתכן. בכל מקרה מדובר בהכשר טוב מאוד.
השאר תגובה