כשרות קוקה קולה וספיירט ללא חותמת כשרות

בס"ד

האם מותר לשתות "קוקה קולה" (ו"ספרייט" וכו') באירופה. אין על הבקבוק סימן הכשר. חיפוש באינרטנט העלה שמותר, אך איני רוצה לסמוך על זה בלי לשאול. תודה רבה

תשובה:

אפשר לשתות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שמעתי שבאוקראינה ואולי בעוד מקומות יש בעיה בקוקה קולה, האם זה נכון?
    כמו"כ מה הדין בקוקה קולה וכו' שבחברות התעופה?

  2. כעת ראיתי תגובה אחרת של הרב יוסף זריצקי בעניין, האומר שלדעתו מותר לשתות בכל מקום בעולם. ואמנם העדה החרדית אוסרת לשתות קוקה קולה באוקראינה.

  3. אינני יודע מתי הוא בדק זאת, אני יודע שמדובר בהוראה די חדשה שם, ולכן כדי למנוע מכשול גם לעתיד, אני חוזר על הצעתי אוכל אומשקה מורכב [לא פרי וירק טבעיים בחו"ל שזה מותר] יש לקנות רק עם כשרות וכך לא נכשלים. מה דחוף לשתות קולה?