תיווך במוצרי בשר בחלב – בכלל איסור הנאה?

שלום וברכה!

האם מותר ליהודי להרוויח מתיווך מכירת מוצרי אכילה עם תערובת בשר בחלב האסורה דאורייתא? האם יש בכך איסור הנאה מבשר בחלב או שהאיסור קיים רק במוצרים השייכים ליהודי?

בכבוד,

תשובה:

שלום רב

נראה שיש להקל.

מקורות:

בענין זה יש כמה צירופים לקולא: ראשית, לא מדובר כאן בהנאה ישירה מהבשר בחלב, התשלום הוא על הקישור בין הסוחרים ואין לו קשר עם עצם המאכל האסור, שנית, בענין הנאה מבשר נבלה או טרפה עם חלב נחלקו הדעות, דעת הדגול מרבבה ריש סי' פז שאין בכך איסור, ואף שהפרי מגדים בפתיחה שם והחתם סופר [הובא בפתחי תשובה שם] החמירו, מכל מקום כתבו שהמיקל במקום הפסד כדעת הדגול מרבבה אין מזניחים אותו, וצירוף נוסף, שכן בעכו"ם שבישל בשר בחלב לעצמו יש שהקילו שאין איסור הנאה, כיון שאין חשש שיהודי יבוא לאכול ממנו, ראה דרכי תשובה שם ס"ק יא. וע"ע שו"ת ציץ אליעזר חי"ז סי' לג.