ספר רק שבועות ללא הזכרת הימים

שלום עלכם
1. מה הדין אים רק ספר ביום הארבע עשר או 21 רק
שבועות בלבד לא תיקן להזכיר גם ימים עד אחרי צאת הכוכבים האם יצא ידי חובה 2. האים יכול להמשיך אחרי כן כרגיל בברכה בשאר הללות .
תודה וישר כוח

תשובה:

שלום רב,

באופן זה לדעת כולם לא יצא, ואם לא הספיק לתקן את הספירה מבעוד מועד, אינו יכול להמשיך לספור בברכה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תפט ס"ק ז' שיש חיוב לספור את הימים, כגון היום וכו'. ומה שכתב במגן אברהם שיצא בדיעבד הוא רק באופן שהוא אמר ביום השמיני היום שבוע אחד ויום אחד, כלומר הוא הזכיר גם את הימים. אבל באופן שאינו מזכיר את הימים כלל, לדעת כולם אינו יוצא ידי חובה. ולכן אינו יכול להמשיך לספור עם ברכה כמבואר שם.