שימוש בתנור חלבי לאפייה לארוחה בשרית

שלום רב,
יש לי תנור דו תאי.
תא אחד משמש לחלבי ולפרווה, תא שני לבשרי ולפרווה, כמובן כשיש 24 שעות מפרידות מעת לעת.
האם מותר לאפות נניח בתא החלבי, כאשר הינו "פרווה" ולאכול בסעודה בשרית?
תודה

תשובה:

שלום רב

אם התנור נקי ועברו 24 שעות, מותר לאכול בארוחה בשרית, למנהג הספרדים אפילו לכתחילה כך לעשות, ולמנהג האשכנזים רק בדיעבד שכבר נעשה. אולם אם מפעילים קודם את התנור 20 דק' על חומו המירבי, גם למנהג האשכנזים זה יהיה לכתחילה. אבל שוב רק אם התנור נקי לגמרי ללא התזות! יש לנקות לא רק להסתכל בריפרוף.