איסור חשמל בשבת

שלום לכבוד הרב,
תמהתי לעצמי, במנורת חשמל בממוצע עוברים 3,125,000,000,000,000,000 אלקטרונים בשניה. כל אלקטרון מחמם את החוט המתכתי שבתוך המנורה. האם אדם שמדליק מנורה בשבת עובר כך מספר של כריתות בשניה.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

האיסור תמיד נמדד לפי המעשה בפועל. כלומר, אדם שהדליק גפרור עבר על איסור לא תבערו אש בכל מושבותיכם. אולם גם אם הגפרור הדליק מדורה גדולה ששרפה הרבה חפצים ועצים, הוא לא חייב על כל חפץ שנדלק, אלא רק על המעשה שעשה בפועל. בנוסף, הסיבה שאדם עובר על איסור העברת אש בשבת בחשמל הוא בגלל החוט המתכתי שמתחמם (כפי שהוזכר בתחילת סי' שיח), ואין לזה קשר אם הוא התחמם ע"י אלקטרון אחד או הרבה אלקטרונים.