במה בודקים בדיקות טהרה?

שלום וברכה!
אני ואשתי נסענו לטיול ולא היינו מוכנים למחזור, וחסר לנו בדי טהרה, וידוע לי שלא צריכים דווקא את אותם שמוכרים בחנות, אלא שיש הגדרה מסוימת בזה, הייתי שמח לקבל את אותה הגדרה מה ראוי לשמש כבד בדיקה.
תודה רבה רבה!

תשובה:

שלום רב

כל בד לבן שסופג מעט ואינו אקרילן חלק וכדומה כשר לבדיקה. מעיקר הדין ניתן לבדוק עם צמר גפן אבל זה מאוד לא מומלץ כיון שהוא מתפורר וקשה לבדיקה יעילה. ראה שו"ע סי' קצ"ו.

בהצלחה