לתרומות לחץ כאן

בצל שהתבשל בכלי בשרי ונאפה בתבנית פרווה

קציצות עדשים בושלו עם בצל בסיר בשרי ואחר כך נאפו בתבנית על גבי נייר פרגמנט.
האם התבנית נעשתה בשרית?

תשובה:

הבצל שנחתך בסכין בשרי או בושל בכלי בשרי אפילו שאינו בן יומו הוא בשרי, ואף על פי כן, מותר אף לכתחילה להניחו בתוך צלחת חלבית כשהוא רותח או לאפותו בתבנית חלבית. לפי שלא אסרו בליעות בכלים אלא כשמניח בשר ממש, ולא כשמניח מאכל פרווה שנבלע בו טעם בשר. ממילא, התבנית נשארת פרווה, אולם אסור לאכול את הקציצות האלו עם גבינה ממש.

מקורות:

ראה ס' הכשרות עמ' רצג הערה רלז [דבריו שם אמורים לענין פרווה שהתבשל בכלי בשרי בן יומו, שדינו מקביל לענין זה לבצל פרווה שנחתך בסכין בשרית אף שאינה בת יומה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל