האם מותר לשים עציצים בחצר כשיש חשש שיטפלו בהם שלא עפ"י הלכה

האם מותר בשנת שמיטה לזרוק עציצים לרחוב שיש חשש שייקח אותם אדם שאינו שומר תורה ומצוות וינהג בהם שלא כדין. ב: האם מותר להניחם בחצר ולבקש מועד הבית שלא יטפל בהם אבל יש חשש לחוסר אמינות.

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה לזרוק עציצים לרחוב. כל חפץ ניתן להשתמש בו כראוי, וניתן להשתמש בו שלא עפ"י ההלכה. לכן זו לא סיבה שלא לזרוק את העציצים.

אולם אם יש לך חשש סביר שאם תניח אותם בחצר לא יועיל בקשתך שלא יטפלו בו שלא עפ"י ההלכה לא כדאי לעשות זאת.