ניכוש עשבים לנוי

שלום רב

האם מותר לעקור בשמיטה עשבים שוטים בגינה פרטית שיש בה דשא סינטטי ואינה מושקת , העקירה לצורך שמירה על נוי הגינה , כרגע אין חשש למזיקים .

תודה
תשובה:
גם כאשר הכוונה לנוי ולא להשבחת הצמחיה הניכוש אסור, כיון שלעין הרואה נראה שכוונתו להשבחת הצמחיה. אכן כאשר העשבים מפריעים למעבר וכדומה, יש שהתירו לחתוך אותם אבל לא עד למטה ממש, כך ניכר שאין כוונתו להשבחת הקרקע. וכן הורה הגר"נ קרליץ שליט"א.