המתנה לאחר אכילת דבר חריף / דיני תנור בבשר בחלב

בס"ד

שלום כבוד הרב,

*סכין בשרית שהיא בת יומה וחתכתי איתה בצל האם צריך להמתין לאחר מכן 6 שעות כדי לאכול מאכל חלבי?

*תנור בעל 2 תאים אחד לבשרי ואחד לחלבי- האם יש בעיה לאפות באותו זמן מאכל חלבי ומאכל בשרי כל אחד בתא המתאים לו?

*מאכל פרווה שהתבשל בתנור בשרי בן יומו (שאסור לאוכלו יחד עם מאכל חלבי)- האם עדיף לכתחילה להחמיר להכשיר את התנור ולחכות 24 שעות או רק להכשיר את התנור כדי לבשל את המאכל?
או שאין צורך בכך?

תודה רבה!
תשובה:
שלום רב
1. אין צורך להמתין 6 שעות.
2. באופן עקרוני, אם מדובר בתנור שיש לו הכשר מוסמך אין בכך בעיה, כיון שההכשר הוא על כך שאין מעבר אדים בין התאים, אולם כפי הידוע לי לפחות בחלק מהחברות הם לא יכולים לפעול יחד. אם אין פיקוח כשרותי על התנור אין להשתמש יחד.
3. אם רוצים לאוכלו עם חלבי לכתחילה כדאי גם להמתין 24 שעות וגם להפעילו על חומו המירבי כשהוא ריק חצי שעה.
מקורות:
1. ראה הגה' רבי עקיבא איגר לשו"ע יו"ד סי' פט, ובדרכי תשובה שם ס"ק מב, ובקיצור שו"ע פויפר עמ' פד בשם הגרי"ש אלישיב. אולם, בפרי מגדים או"ח סי' תצד א"א ס"ק ו מביא שיש שהחמירו בדבר חריף הנעשה חלבי שלא לאוכלו עד לאחר 6 שעות מהבשר. המחמיר כדעה זו תבוא עליו הברכה אף שהעיקר להלכה שאין צורך בהמתנה כלל.