איך יתכן שניתן להזיק לאדם אחר בעין הרע?

מובא שאין מלכות נוגעת בחברתה כמלוא הנימה ואין מישהו נוגע במה שמוכן לחברו כמלא הנימה אז איך יש עין הרע שמישהו עושה ואז השני נפסד?

תשובה:

שלום רב

אכן זו שאלה כבדת משקל, הרב דסלר זצ"ל עומד על המדוכה ומבאר שבעצם אדם נפגע מעין הרע רק כאשר הוא גורם לאנשים לקנא בו, ונמצא שהוא בעצם אשם במידה מסוימת בעין הרע שנותנים בו, אך אם הוא חי בצניעות ומשתדל להיות בעל לב רחום ומשתתף עם האחרים, הוא לא ינזק מעין הרע.

בהרחבה בענין זה ראה כאן.