סגולה לומר ספר תהילים בראש חודש אדר

שאלה:

כתוב שיש סגולה נהדרת לראש חודש אדר, המובאת בשמו של הרב עמנואל מזרחי ומיוחסת לר' חיים ויטל (תלמידו של האר"י הקדוש) היא לקרוא את כל ספר התהילים ומיד לאחר מכן – לבקש מהקב"ה בקשה אחת! אבל השאלה שלי האם הוא התכוון לראש חודש שזה ל' בשבט (א ר"ח) או שהוא התכוון לא' אדר ???

תשובה:

שלום וברכה

מקור הסגולה בהקדמת מעם לועז לתהילים, ושם לא מופיע איזה יום משני ימי ראש החודש, וכנראה שהסגולה נכונה וטובה בשניהם. אגב לא מוזכר שם לבקש דוקא בקשה אחת, תבקש ככל שתחפוץ…

שיתקבלו התפילות.