שילוב אצבעות ימין ושמאל על פי קבלה

שלום,

א. רציתי בבקשה לברר, האם קיימת ומהי ההתייחסות במקורות שמעבר לש"ס ופוסקים, כגון קבלה וספרים קדושים, ל: 1. שריקה בפה (בתוך בית, ובכלל) 2. שילוב אצבעות הידיים

ב. באופן כללי, אם אדם שומע שמועה לגבי הנהגה מסויימת, שהיא מזיקה/אינה ראויה ע"פ קבלה/ספרים קדושים, האם יש לחוש לכך, ולנסות לברר ולשאול על כך אצל רב/מורה הוראה, או שכל עוד אדם לא שמע בוודאות מקור מוסמך לדברים כאלו, אין צורך לחשוש כלל?

תודה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי על בעיה לשרוק בפה, מלבד חוסר הנימוס שבענין… לחבר אצבעות אסור על פי קבלה משום תגבורת הדינים.

אם שומעים שמשהו אסור או לא כדאי לעשות תמיד טוב לברר, למה לא?

מקורות:

רבנו האריז"ל בשער המצוות מ"פ עקב כתב אסור לאדם לחבר ולשלב אצבעות יד ימינו עם אצבעות יד שמאלו כמו שנוהגים בני אדם לעשות לפי תומם דרך מקרה, והטעם הוא לפי שהם כוחות עליוניים ימיניים ושמאליים ואין לערבם. וכבר מבואר בזוה"ק חלק ג דף כד א כד דינא אשתלים ושריא עליה דבר נש כדין אסתיים ואתתקנו אצבען חמש בגו חמש ימינא בשמאלא לאחזאה דהא כלא אסתכמו עליה בההוא דינא.