לידה – עת רצון

שאלה:

שלום רב, שמעתי רבות על המושג לידה = ליד ה'. כלומר, לידה היא עת רצון, רציתי לדעת אם יש לכך אזכור במקורותינו. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש מקור לכך בזוהר הק' פ' בא דף לו ע"א, שבעת הלידה יש עת רצון גדולה. וכן הביא בס' ים החכמה עמ' תקצט בשם הר"מ מקאצק, שאמר שבעת הלידה הוא עת רצון גדול מאוד ואפשר לפעול אז הרבה מאוד ישועות. כמו כן יש שכתבו שהרי ג' מפתחות יש ביד ה', מפתח גשמים מפתח לידה ותחיית המתים, ולכן, כשם שבזמן של גשם היא עת רצון, גדול יום ירידת גשמים כיום שנבראו בו שמים וארץ, כך גם בזמן לידה.

שתהיה לידה קלה ובשמחה!