ביצה שנטרפה במזלג חלבי, לטגן בה שניצל

שלום רב.

אם הכנתי שניצלים, וקודם ששמתי עליהם פירורי לחם, אדם אחר תיבל אותם בתבלינים ושם עליהם ביצים טרופות.
בבית אצלנו כמעט בכל הפעמים שטורפים ביצה עושים זאת עם מזלג חלבי.
בדרך כלל גם הכלים החלביים אצלנו בשימוש יום יומי.
האם, כיוון שרוב הסיכויים שאת הביצים אותם טרפו ושמו אותם על השניצלים טרפו באמצעות מזלג חלבית, שיש לי חשש סביר שהיא אכן מזלג בת יומו, האם השניצל נאסר לאכילה?
האם הדין יהיה שונה אם בוודאות עשו זאת עם מזלג חלבית?
בתודה.

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה, כיון שהביצים היו קרות. מאכל קר אינו מבליע או מפליט טעם בכלי.