ציצית שנקרעו ממנה חוטים

בס"ד

בציצית קטן,
האם החוטים המשויירים שנקרעו/נפלו לחלוטין מאחד הכנפות פוסלות את הציצית הקטן מלבישתו ?

תשובה:

שלום רב

בכל כנף יש שמונה חוטים שהם בעצם ארבעה. הכלל הוא, שאם הקפידו בשעת נתינת החוטים שתמיד אותם חוטים יהיו בצד אחד והאחרים בצד השני של הקשר, אזי גם אם נקרעו כל החוטים שבצדו האחד של הקשר עדיין היא כשרה, כיון שחציו השני עדיים קיים בצד השני של הקשר, אולם אם נקרעו שני חוטים משני צידי הקשר, כיון שיתכן ששניהם אותו חוט – הציצית פסולה. כך גם אם לא הקפידו שתמיד אותם חוטים יהיו באותו צד של הקשר, כנ"ל. במקרה שלך אני מבין שהכל נקרע, אם כן ודאי היא פסולה, אלא אם כן נשאר שם אורך בחוטים של ארבעה ס"מ לפחות ולשיעור חזון איש חמישה ס"מ.

מקורות:

ראה עוד מה שכתבנו כאן.