איך יודעים אם מותר להשתמש עם המקרר שלי בשבת?

שלום,
יש לנו מקרר שעליו אנחנו שמים דבק על לחצני הדלתות. כך שהנורות לא תפעלנה בעת פתיחת הדלת. מבחינת פעולת המאוורר, לא נראה שבעת הפתיחה מסתובב מאוורר (עם זאת לא בטוח שאנחנו יודעים למה לשים לב). שמעתי שיש מקררים שיש להם אופן פעולה מיוחד שלא קשור ללחצן. שאלתי היא, האם הזמנת טכנאי מקררים, כדי לבדוק את המקרר ולומר מתי בטוח לא מופעל חשמל, היא הדבר הרצוי. ואם כן, מה צריך בדיוק צריך לשאול אותו? או שיש דרך אחרת.
תודה.

תשובה:

שלום רב

יש דרך הרבה יותר פשוטה, וגם זולה… להתקשר למכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין, בטל' 026423230, או  026424880, שם תוכלו פשוט לשאול על הדגם הספציפי של המקרר שלכם כיצד לנהוג וישמחו לסייע לכם. הם עוסקים בענין כבר עשרות שנים והיו נאמנים תמיד על כל גדולי הדור.