שמן פרווה בסיר חלבי שטוגן עם בצל ובשר

שמן ששימש לטיגון צ'יפס בכלי חלבי. ( השימוש האחרון בכלי הזה היה לפני חמישה ימים שאז חיממו בו חלב). הכלי היה נקי לגמרי.
לאחר טיגון הצ'יפס שפכתי את כל השמן חזרה לבקבוק.
מישהו שלא ידע השתמש בשמן שבבקבוק לטיגון בצל שנכנס אחר כך לסיר שבו גוש בשר על האש.

שאלה 1. האם התבשיל עם הבשר נטרף.?
שאלה 2. מה דינו של הסיר הבשרי שכרגע עומד עם אותו תבשיל על האש.?

תודה

תשובה:

שלום רב

הכל כשר והמאכל מותר באכילה. [אגב, וזה לא נוגע לשאלה… מאוד לא בריא להשתמש עם אותו שמן לטיגונים רבים].

מקורות:

ראה פרי מגדים סי' צו מש"ז ס"ק ט, שכאשר בישלו פרווה בסיר בשרי ועירבו בו דבר חריף, אף שהמאכל כולו נעשה חריף אין בכח המאכל החריף להשביח את הטעם הפגום שהגיע אליו מהכלי הראשון. וממילא חוזר הדין הרגיל שטעם חלבי פגום אינו אוסר את הבשר. להבא כמובן יש להמנע.