ניגוב נעלים בסמרטוט בשבת

האם בשבת יש בעיה לנגב אתת הנעליים הרטובות מגשם על גבי מגבת,סמרטוט,וכיוצא בזה? האם זה יהיה אסור משום סחיטה, וגם ולעיתים יש גם בוץ ולכלוך וזה צובע, ואולי גם מעוד איסורים.

תשובה:

שלום רב

אין בזה בעיה של סחיטה, כיון שכמות המים בנעליים אינה כזו שמרטיבה את הסמרטוט עד כדי כך שיבוא לסחיטה, כמו בסמרטוט מותר לנגב מים מועטים ואין חשש שמא יסחטנו כיון שהוא מיועד לכך. הליכלוך בבוץ אינו מהווה בעיה כיון שזהו דרך ליכלוך ולא באופן של צביעה.