מה עושים בימי השובבי"ם?

איך וכמה זמן צמים מהיום ועד שלושה שבועות שזה נקרא "שובבים"????בשני וחמישי

תשובה:

שלום רב

ראשית שובבים אלו הם ראשי תיבות של הפרשיות שמות וארא בא בשלח יתרו ומשפטים, כך שמדובר בשישה שבועות ולא בשלושה.

לעצם הענין לא נהגו לצום בימים אלו רק חכמים ואנשי מעשה וחכמי הקבלה, העיקר הוא להתחזק בלימוד התורה ובשמירת העינים, לקבל על עצמנו להתרחק מהאינטרנט הפרוץ וממקומות שאינם לרוח היהדות, ובזכות זה נזכה בעז"ה לכל הישועות!

מי שבכל זאת מבקש להתענות איזה יום בימי השובבים צריך לקל על עצמו תענית בסוף תפילת מנחה ביום שלפניו כפי שמופיע בסידורים.

בהצלחה רבה