ברית כרותה לשפתיים

שלום, בעלי ואני לא מצליחים להיכנס להריון כבר כמעט שנה וזה מאוד מתסכל אותי..אנחנו נשואים 3 שנים וכשנתיים מנענו, ויצא לי הרבה פעמים להגיד בזמנו שאני לא רוצה כרגע ילדים ושלא בוער לי.למשל, פעם אמרתי ליד שתי חברות שלי שהיו בהריון, "רק אל תדביקו אותי"..כמובן חצי בצחוק. ואני מפחדת שבגלל אותם דיבורים העניין מתעכב כעת,כשאנחנו רוצים. שאלתי היא, האם אני צריכה לעשות התרת נדרים בעקבות משפטים אלו?ואם כן,כיצד? אודה לתשובתכם!!

תשובה:

שלום רב

זה שחובה לשמור על הפה זה דבר נכון, חכמים אמרו "ברית כרותה לשפתיים"… אולם התרת נדרים אינה נוגעת לכאן, נדר פירושו התחייבות לעשות פעולה מסוימת או להמנע מפעולה מסוימת, ביטוי של משאלת לב אינו נחשב נדר. מה שצריך לעשות זה להרבות בתפילות, להתחזק בשמירת המצוות, ולהתקרב לאבינו שבשמים. בעזרת ה' בזכות זה תראו ישועות בקרוב ממש.

בהצלחה