אורז שבושל בשקית אטומה בסיר עם בשר – האם צריך להמתין לאחריו 6 שעות?

שלום לכבוד הרב, ראיתי בספר הנקרא אור ההלכה, סיר שמבשלים בו מאכלים וביניהם בשר, ויש בשקית צלייה נקראית שקית קוקי אורז או מאכל פרווה, והשקית סגורה, שאין האורז בשרי כלומר שלא צריך להמתין שש שעות האוכלו, והסביר טעמו הואיל ואינו מנוקב לא דומה לביצה בקליפתה שבירור מנוקבת כמו שכתב הרשבא, האם אפשר לסמוך על זה?

תשובה:

שלום רב

בס' אוהל יעקב סי' פט הערה עו הובא בשם הגר"ש וואזנר שהקיל בזה כאשר השקית סגורה ואטומה לחלוטין, אלא שציין שם שיש שהחמירו, כך שהבמיקל בזה יש לו על מה לסמוך בעיקר אם מדובר בעוף. הטעם להקל בכך משום שהוא נ"ט בר נ"ט, השקית מקבלת טעם מהבשר ומעבירה אותו לאורז.